HYPNOSE – hvad er det?

Med hypnose arbejder vi med din underbevidsthed. Det er dine følelser der styrer dit liv og dine følelser er i din underbevidsthed.
Du kender det sikkert, hvis noget følelse forkert, så er det ofte forkert.

Din underbevidsthed er altid på arbejde, du kan ikke slukke for den. Når du sover har du lukket for den bevidste del af hjernen, men underbevidstheden er på arbejde, den skaber dine drømme, og høre du en lyd, fx vækkeuret, så vækker den dig og slår den bevidste del af hjernen til.

Den underbevidste del af hjernen er et KÆMPE lager med ubegrænset kapacitet, hvor ALLE de informationer dine sanser har modtaget lige siden du blev født, og måske tidligere, er gemt.  Men den underbevidste del af hjernen kan ikke tænke og træffe logiske beslutninger. Derfor kan dine drømme nogle gange virke meget forvirrende og underlige, hvor mange ting er blandet sammen uden nogen logisk sammenhæng.

Under hypnose lukker vi lidt ned for den bevidste del af hjernen, jeg guider dig en en tilstand som lige før du falder i søvn, derved får vi adgang til underbevidstheden og kan finde uhensigtsmæssige følelser og udskifte dem med mere positive følelser.

Vi bevæger os naturligt væk fra smerter (at føle ubehag) hen mod det der føles godt/behageligt.

Når du oplever en ubehagelig følelse, forsøger vi  ofte at undgå den ved at distraherer følelsen. Fx Du keder dig – så du spiser noget slik eller kage.
Hvor meget slik eller kage skal du spise, for at du ikke keder dig? Spørgsmålet giver jo ingen mening. Til gengæld kan det give problem med din vægt.
Hvis du fortsætter med at spise slik/kager og det ikke hjælper på kedsomheden, ender du med at blive frustreret, og du er kommet ind i en negativ cyklus.
Det gælder altså om at finde årsagen til at du keder dig.

Det kan også være du lider af Angst/Frygt og forsøger at distraherer følelsen med at drikke noget alkohol. Alt efter hvor meget alkohol du drikker vil det kun distraherer følelsen af angsten i 4 til 8 timer. Så vender følelsen tilbage, og du bliver mere og mere frustreret. Til sidst kan det ende med du bliver deprimeret og får en diagnose.

Det gælder altså om at udskifte eller fjerne den negative følelsen “Kedsomhed” – “Angst/Frygt”, og da dine følelser er i din underbevidsthed, er hypnose en effektiv terapi til dette.

Du kan læse mere om “The Secret Language of Feelings” Den er oversat til dansk og kan bestilles hos mig.