Body Mass Index
Man bruger BMI bruges som en vejledning til at finde vurdere din vægt. BMI er kun vejledende, Jeg har hørt at det var forsikringsselskaberne der i sin tid brugte BMI til at beregne præmien på en livsforsikring, da overvægt øger risikoen for diabetis, åreforkalkning, øget blodtryk , hjerteproblemer m.m.
Du kan udregne dit eget BMI ved at dividerer din vægt i kilo med 2 gange din højde i meter.
Tolkninger
- BMI < 18.5 undervægt - lav risiko for fedmerelaterede komplikationer
- BMI 18.5-24.9 er normal vægt – middel risiko for fedmerelaterede komplikationer
- BMI 25-29.9 overvægt – let øget risiko for fedmerelaterede komplikationer
- BMI 30 – 34.9 fedme – moderat til høj øget risiko for fedmerelaterede komplikationer
- BMI 35 – 39,9 svær fedme – høj risiko for fedmerelaterede komplikationer
- BMI > 40 ekstrem overvægt – meget høj risiko for fedmerelaterede komplikation